Печени тиквички със сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 с.л. зехтин
- 4 бр. тиквички
- 4 стр. магданоз пресен
- 1 к.л. черен пипер млян
- 400 г домати
- 2 вр. лук кромид пресен
Начин на приготвяне
-
Тиквичките се нарязват на 4 по дължина. Смесват се сол,червен и черен пипер на вкус. Тиквичките се подправят и нареждат в тава, намазана с 2 с.л. зехтин.
-
Слагат се под грила на 250 С и се запичат.
-
За приготвянето на соса се задушава ситно нарязания лук с настърганите домати. Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да къкри, докато се сгъсти. Подправя се с магданоз.
-
Соса се полива върху тиквичките и се сервират.