Печени ребра с мед
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свински ребра
- 120 мл соев сос
- 330 мл бира
- 15 г чубрица
- 5 г черен пипер
- сол
- 3 с.л. мед
Начин на приготвяне
-
Ребрата се насоляват и се натриват добре с подправките.
-
Поставят се в купа и се добавя соевият сос. Разбъркват се добре и се покриват с капак. Оставят се така да престоят едно денонощие.
-
След това ребрата се изцеждат от маринатата и се поставят в тавичка. Добавя се бирата.
-
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна, около час или до пълното омекване на месото.
-
След като ребрата се извадят от фурната се поливат с меда, разбъркват се добре и се сервират горещи с гарнитура от пържени картофи или салата по избор.