Печени пилешки бутчета с картофи и лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 пилешки бутчета
- 330 мл бира
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. риган
- 2 г черен пипер
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
-
Тава за печене се застила с фолио. Солта, черния пипер и ригана се втриват в бутчетата.
-
Лука и картофите се почистват и нарязват.
-
Върху фолиото се поставят лука, картофите и бутчетата. Добавят се зехтина и бирата.
-
Завиват се леко с фолиото, добавя се около 1 ч.ч. вода и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
-
Сервират се веднага с гарнитура по желание.