Печени панирани бутчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 60 г масло
- 1 ч.л. мащерка
- 1 с.л. лимонов сок
- 50 г грис
- 150 г брашно
- 180 г кисело мляко
- 2 яйца
- 10 пилешки бутчета
- 6 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- сол
Начин на приготвяне
-
Белтъците се отделят в купа и се разбиват на пяна.
-
С тел се разбива киселото мляко, добавя се лимонов сок, посолява се и киселото мляко се добавя към разбитите белтъци.
-
В съд се смесват царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсват се мащерката, чубрицата и червения пипер. Панировката се разбърква добре.
-
Пилешките бутчета се посоляват и се поръсват с черния пипер.
-
Бутчетата се овалват в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, която много добре се втрива. Излишната панировка се изтръсква от бутчетата и се запържват в сгорещено олио за 1-2 минути.
-
След това се поставят в тава, маслото се накъсва върху бутчетата и се пекат във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.