Печени макарони със сирене и кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г макарони
- 20 г масло
- 100 мл прясно мляко
- 400 мл течна сметана
- 100 г сирене
- 120 г кашкавал
- 5 яйца
Начин на приготвяне
-
Макароните се сваряват във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват.
-
Отцеждат се и се оставят настрани.
-
С миксер се разбиват сметаната, млякото и яйцата. Добавят се натрошеното сирене и рендосания кашкавал. Разбърква се леко.
-
Добавят се макароните и се разбърква.
-
Изсипват се в тавичка и се добавя накъсаното на парченца масло.
-
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, до златисто.