Печени картофи със сирене, риган и маслини
минути
порции
сложност
Съставки
- сол
- 5 г червен пипер
- 5 г черен пипер
- 10 г риган
- 20 мл зехтин
- 80 г масло
- 160 г сирене
- 500 г картофи
- 40 г маслини
Начин на приготвяне
-
Картофите се измиват и сваряват. Обелват се и се нарязват на колелца.
-
Сиренето се натрошава. Маслините се нарязват.
-
В тава се поставят зехтина, накъсаното на парченца размекната масло, нарязаните картофи, маслините и сиренето.
-
Разбъркват се внимателно.
-
Добавят се ригана, черния и червен пипер и сол на вкус. Отново се разбъркват внимателно и се поставят в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пекат се до готовност (около 50 минути).