Начало > Предястия > Печени картофи с яйца

Печени картофи с яйца

Печени картофи с яйца|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 бр. картофи
  • 1 бр. лук кромид стар
  • 3 ск. чесън стар
  • 50 г сирене краве
  • 50 г кашкавал
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 3 стр. копър пресен
  • 4 бр. яйца

Начин на приготвяне

  1. Картофите се измиват добре и се надупчват с вилица. 

  2. Пекат се 30-40 минути в загрята на 200 С фурна.

  3. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Запържват се около 5 минути в олиото на средна температура, докато омекнат. 

  4. Картофите се разрязват по средата и с лъжица се издълбава по голямата част от тях. Издълбаната част от картофа се раздробява с вилица и се прибавя към лука и чесъна. 

  5. Кашкавалът и сиренето се настъргват и се добавят в тигана. Сместа се подправя със сол и черен пипер. 

  6. Картофите се подреждат в тавичка, застлана с хартия за печене. Пълнят се с по 1-2 лъжици от плънката, но така че да остане малко място. Поръсват се с наситнен копър.

  7. Във всеки картоф се чуква по едно яйце, като се внимава да не се разтече жълтъкът.

  8. Връщат се във фурната за 15-тина минути, докато яйцето стегне.

  9. Сервират се поръсени с копър.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?