Печени картофи с домати и лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г картофи
- 2 глави лук
- 2 домата
- 100 г масло
- връзка магданоз
- сол
- черен пипер
- 6 с.л. майонеза
- 5 с.л. кетчуп
- червен пипер
Начин на приготвяне
-
Картофите, лука и доматите се почистват и нарязват.
-
Поставят се в тава и се добавя маслото. Разбърква се внимателно.
-
Добавят се сол и черен пипер на вкус.
-
Добавя се около 1 ч.ч. вода и се поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 45-50 минути.
-
Изваждат се от фурната и се заливат с майонезата и кетчупа. Поръсват се с малко червен пипер.
-
Добавя се ситно нарязания магданоз и се сервират.