Печени хрупкави филенца с корнфлейкс
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 бр. пилешко филе
- 1 ч.л. сол
- 1/2 к.л. черен пипер млян
- 2 бр. яйца
- 1 с.л. зехтин
- 3 ч.ч. корнфлейкс
- 5 стр. магданоз пресен
- 4 с.л. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Пилешкото се нарязва на тънки флейки, овкусява се със сол и черен пипер.
-
В купичка се чукват яйцата, добавя се зехтина и се разбърква добре.
-
Корнфлейкса се начупва с кухненски робот или се слага в торбичка и се удря с чук, точилка или с ръце.
-
Към корнфлейкса се добавят ситно нарязания магданоз и 1/2 ч.л. сол. Размесва се добре.
-
Приготвя се тавичка, застлана с хартия за печене.
-
Филенцата се потапят първо в брашното, после в яйчената смес и накрая в корнфлейкса.
-
Пекат се на 200 С около 15 минути от едната страна, след това се обръщат и се пекат още 15 минути.
-
Сервират се със сос по желание.