Печени чушки с доматен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. кафява захар
- 3 с.л. зехтин
- 2 с.л. брашно тип 500
- 4 ск. чесън стар
- 500 г домати
- 4 бр. зелени чушки
Начин на приготвяне
-
Чушките се изпичат и се обелват.
-
Доматите се настъргват или смилат.
-
Чушките се овалват в брашно и се изпържват в зехтина.
-
Чушките се изваждат и в същия съд се запържват нарязани на ситно скилидките чесън. Ако се налага се добавя още малко зехтин.
-
Добавят се смлените домати и се оставя на тих огън докато се изпари течността от доматите.
-
Когато остане на мазнина се добавят сол и захар на вкус.
-
С готовия доматен сос се заливат чушките и се сервира.