Печена ципура със сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. естрагон
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1 с.л. майонеза
- 400 г ципура
- 1 щипка магданоз пресен
- 1 ск. чесън стар
- 2 с.л. краве кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Изчистената риба се посолява на вкус. Правят се леки разрези върху кожата.
-
Рибата се изпича на плоча или скара до готовност.
-
За соса чесъна се счуква с малко сол, джинджифила се настъргва, добавят се ситно нарязаните магданоз и естрагон, киселото мляко, майонезата, разбърква се добре.
-
Рибата се сервира гарнирана с приготвения сос.