Начало > Основни ястия > Печена ципура с билки

Печена ципура с билки

Печена ципура с билки|escape
140
x2
2
140
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Рибата се почиства, измива и подсушава.

  2. Намазва се със зехтин от всички страни и се слага в широк съд.

  3. На дребно се нарязват мащерката, майоранът, градинският чай и магданозът. Рибата се поръсва с подправките, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и карамфилът.

  4. Съдът се покрива и се оставя за 1-2 часа в хладилник.

  5. Рибата се изважда и се овалва в брашно. Поръсва се със сол и с черен пипер на вкус.

  6. В голям тиган се загрява малко зехтин и рибата се запържва от двете страни на умерен огън до златисто.

  7. Рибата се поставя с останалата от пърженето мазнина в подходящ съд за печене. Добавя се виното, което трябва да покрива само дъното на съда. Разпределя се маслото на малки парченца върху рибата.

  8. Пече се около 20-30 минути, след което рибата се изважда внимателно и и се поставя в чиния за сервиране.

  9. Поръсва се с малко сос от печеното, лимонов сок и магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?