Печена сьомга с дижонска горчица и мед



минути

порции

сложност
Съставки
- 1/4 ч.ч. краве масло
- 3 с.л. горчица
- 1.50 с.л. мед
- 1/4 ч.ч. галета
- 1/4 ч.ч. орехови ядки
- 4 ч.л. магданоз пресен
- 200 г пушена сьомга
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 бр. лимон
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 200 С.
-
В малка купа се смесват стопеното масло, горчицата и меда. Оставя се настрани.
-
В друг съд се слагат галетата, ситно счуканите орехи и наситнения магданоз.
-
Всяко филе се намазва добре с медената смес и се поръсва с галетата.
-
Пекат се за 12-15 минути в загрятата фурна, докато филетата омекнат, толкова, че да се разчупват лесно с вилица.
-
Поръсват се със сол и пипер на вкус, гарнират се с парче лимон.