Начало > Основни ястия > Печена риба с домати

Печена риба с домати

Печена риба с домати|escape
45
x3
1
45
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 вр. магданоз пресен
  • 2 с.л. оцет балсамов
  • 2 к.ч. зехтин
  • 2 бр. чесън глави
  • 1 кг домати
  • 3 бр. риба

Начин на приготвяне

  1. Рибата се почиства, измива и посолява. Използва се скумрия или пъстърва.

  2. В съд за печене се нарежда рибата и се полива със зехтин.

  3. Доматите се нарязват на половинки или четвъртинки, подреждат се около рибата и се поръсват със зехтин, нарязан чесън и малко сол.

  4. Покрива се с фолио и се пече около половин час, ако рибите са по-големи и повече време.

  5. Когато се изпекат, доматите се изваждат отделно и допълнително се разбъркват с нарязан на ситно магданоз, балсамов оцет на вкус и още малко зехтин. Сол ако е необходимо.

  6. Рибата се сервира с печените домати.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?