Начало > Предястия > Печен нахут с чесън

Печен нахут с чесън

Печен нахут с чесън|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 350 бр. нахут консерва
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 щипка чесън на прах
  • 1/2 ч.л. червен пипер лют

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 230 градуса.

  2. Нахута от консерва се изсушава с кърпа.

  3. В купа се смесват нахута и зехтина.

  4. Овкусява се със солта, чесъна на прах и смления лют червен пипер.

  5. Нахута се изсипва в тава, покрита с хартия за печене.

  6. Пече се 30-40 минути, докато стане златист и хрупкав.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?