Начало > Основни ястия > Патладжан ветрило с бекон и чедър

Патладжан ветрило с бекон и чедър

Патладжан ветрило с бекон и чедър|escape
80
x3
1
80
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Продуктите са за три средно големи патладжана.

  2. Патладжаните се измиват и на всеки се правят няколко разреза по дължина, като в края при дръжката си трябва да останат цели.

  3. Посоляват се обилно и се слагат в купа със студена вода за 1час, за да се отстрани горчивия им сок, след което отново се измиват обилно с вода и подсушават.

  4. През това време се приготвят останалите продукти, като доматите, сиренето и скилидките чесън се нарязват на тънки филийки.

  5. На дъното на тава се слага хартия за печене, подреждат се патладжаните, като във всеки разрез се слага парче сирене, чесън, парчета домат и бекон.

  6. Посоляват се, поръсват се с мащерка и се поливат с малко зехтин, притискат се леко, така че да се разтворят като ветрило. 

  7. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пекат на 200 С за 1 час. Фолиото се отстранява и се запичат за още 10 минути на 180 С. Тавата се изважда от фурната.

  8. Кашкавала се нарязва на тънки парченца, слага се сирене чедър върху всеки разрез на патладжаните и отгоре се поставят резенчета кашкавал.

  9. Патладжаните се запичат още около 10 минути до разтопяване на сирената.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?