Начало > Основни ястия > Патладжан с кайма и кашкавал

Патладжан с кайма и кашкавал

Патладжан с кайма и кашкавал|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 50 г кашкавал
  • 200 г кайма
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. патладжани
  • 2 стр. копър пресен
  • 2 ск. чесън стар
  • 3 стр. магданоз пресен

Начин на приготвяне

  1. Патладжанът се разрязва на две половинки, осолява се и се оставя да престои 15 минути.

  2. С нож и лъжица половинките се издълбавят. Оформените половинки се слагат в леко подсолена, вряща вода, хубаво да омекнат.

  3. Издълбаната част от патладжана се запържва с лука и каймата, заедно с подправки на вкус, копъра, чесъна и магданоза.

  4. С готовата смес се пълни патладжана и се запича до готовност. Накрая се добавя кашкавала и отново се запича.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?