Пасти за чай
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. яйца
- 140 г пудра захар
- 100 г краве масло
- 140 г брашно тип 500
- 1 шепа орехови ядки
Начин на приготвяне
-
Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, двата белтъка, разбити на сняг, и брашното.
-
Всичко се разбърква добре и се изсипва в тава, намазана с масло и посипана с брашно.
-
Пече се в умерена фурна.
-
След като се извади от фурната се намазва с мармалад и върху него се изсипват останалите два белтъка, разбити на сняг с малко захар.
-
Поръсва се с нарязани орехи или бадеми и пак се запича в по-слаба фурна.
-
Преди сервиране се нарязват пасти с форма по желание.