Паста с тиквички и мляно месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г макарони
- 1 с.л. олио
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка чубрица
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.ч. доматен сок
- 1 бр. тиквички
- 150 г кайма
Начин на приготвяне
-
Пастата се сварява според указанията на опаковката.
-
В купа смляното месо се залива с ½ ч.ч. вода и с вилица се разбърква добре, докато водата се поеме. По този начин, когато се запържва месото, няма да стане на големи бучки, а ще се запържи равномерно и на ситни парченца.
-
Докато пастата се вари, се приготвя соса. Лука се нарязва на ситно, а тиквичката на малки кубчета. В мазнина се запържва лука, добавя се смляното месо, после тиквичките. Разбърква се добре и се оставя да се задушават докато се изпари водата.
-
Добавят се червен пипер, стрита чубрица, черен пипер и сол. Залива се с доматения сок или настъргани домати. Оставя се да се готви, докато остане на мазнина.
-
В соса се изиспва отцедената паста, разбърква се добре и се оставя няколко минути всичко да се смеси.
-
Пастата се сервира поръсена с пармезан или кашкавал по желание и със ситно нарязан пресен магданоз.