Начало > Основни ястия > Паста с тиквички и мляно месо

Паста с тиквички и мляно месо

Паста с тиквички и мляно месо|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пастата се сварява според указанията на опаковката.

  2. В купа смляното месо се залива с ½ ч.ч. вода и с вилица се разбърква добре, докато водата се поеме. По този начин, когато се запържва месото, няма да стане на големи бучки, а ще се запържи равномерно и на ситни парченца.

  3. Докато пастата се вари, се приготвя соса. Лука се нарязва на ситно, а тиквичката на малки кубчета. В мазнина се запържва лука, добавя се смляното месо, после тиквичките. Разбърква се добре и се оставя да се задушават докато се изпари водата.

  4. Добавят се червен пипер, стрита чубрица, черен пипер и сол. Залива се с доматения сок или настъргани домати. Оставя се да се готви, докато остане на мазнина.

  5. В соса се изиспва отцедената паста, разбърква се добре и се оставя няколко минути всичко да се смеси.

  6. Пастата се сервира поръсена с пармезан или кашкавал по желание и със ситно нарязан пресен магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?