Паста с телешки джолан
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 стр. босилек
- 4 с.л. зехтин
- 50 г пармезан
- 2 ч.л. сол
- 1 л доматен сок
- 800 г телешки джолан
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 2 с.л. брашно тип 500
- 400 г макарони
- 2 ск. чесън стар
- 3 гл. лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Взимат се 2 шайби телешки джолан. Посоляват се със сол и черен пипер.
-
Месото се поръсва с брашно и се изпържва от двете страни. Изважда се.
-
В същата мазнина се задушават ситно нарязания чесън и лук. Сипват се 1 чаша вода и доматения сок. Месото се връща.
-
Подправя се със сол и черен пипер. Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато кокалът се отдели от месото.
-
Босилека се накъсва и се слага в соса.
-
Сварява се 1 пакет паста от късите видове. Прецежда се и сесипва в голяма чиния, отгоре се слага месото със соса.
-
Настъргва се пармезан и се сервира.