Паста с пиле и гъби
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г пене
- 200 г пилешко филе
- 100 г гъби
- 2 с.л. зехтин
- 1 щипка сол
- 3 с.л. масло
- 2 с.л. брашно
- 200 мл прясно мляко
- 1 л пармезан
- 100 г моцарела
- 2 стръка риган
- 1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
-
Пастата се вари в подсолена вода, отцежда се и се поставя в купа.
-
Пилешкото и гъбите се нарязват, и се задушават в зехтина и 50 мл вода. Овкусяват се с щипка сол и се добавят към пастата.
-
Маслото се загрява в тиган и се добавя брашното. Бърка се непрекъснато до златисто. На тънка струя се добавя млякото и се разбива с телена бъркалка или вилица. Прибавя се пармезанът и се разбърква. Полученият гъст сос се добавя към пилешката смес и отново се разбърква добре.
-
Сместа се изсипва в намазнена тава или съд за печене. Моцарелата се реже на кубчета, които се разпределят отгоре. Пече се около 7 минути на 200ºС.
-
Преди сервиране, ястието се рабърква и гарнира с прясна билка.