Паста с патладжан и маслини
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, поръсват се със сол и се заливат с вода. След 10-15 минути се отцеждат много добре от водата и се подсушават. Така няма да поемат много мазнина при пържене.
-
Пастата се слага да се вари, според указанията на опаковката.
-
В същото време, в половината от зехтина се запържва патладжана, заедно с нарязани на едро скилидки чесън. Ако поемат мазнината се добавя още. Залива се с доматения сок и се оставя да се извари. Поръсва се със сол и захар на вкус.
-
Сварената паста се изсипва при патладжана, заедно с малко от водата и се оставя за около пет минути всичко да се готви, докато се смесят вкусовете и пастата се напои добре със соса.
-
Сервира се гореща, като отгоре се поръсва с натрошено краве сирене, нарязани на парчета маслини, нарязан домат на кубчета за свеж вкус и се поръсва с останалия зехтин.