Начало > Основни ястия > Паста с патладжан и маслини

Паста с патладжан и маслини

Паста с патладжан и маслини|escape
30
x2
1
30
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, поръсват се със сол и се заливат с вода. След 10-15 минути се отцеждат много добре от водата и се подсушават. Така няма да поемат много мазнина при пържене.

  2. Пастата се слага да се вари, според указанията на опаковката.

  3. В същото време, в половината от зехтина се запържва патладжана, заедно с нарязани на едро скилидки чесън. Ако поемат мазнината се добавя още. Залива се с доматения сок и се оставя да се извари. Поръсва се със сол и захар на вкус.

  4. Сварената паста се изсипва при патладжана, заедно с малко от водата и се оставя за около пет минути всичко да се готви, докато се смесят вкусовете и пастата се напои добре със соса.

  5. Сервира се гореща, като отгоре се поръсва с натрошено краве сирене, нарязани на парчета маслини, нарязан домат на кубчета за свеж вкус и се поръсва с останалия зехтин.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?