Паста с бекон и мента
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Загряват се 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.
-
Докато водата загрява, бекона се нарязва и запържва в дълбок тиган на средна степен.
-
Месото трябва да е изпържено добре и от двете страни. Отстранява се от тигана и се поставя върху кухненска хартия.
-
В тигана се изсипва бялото вино и се добавя пилешкия бульон. С дървена лъжица се разбърква добре.
-
Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, се увеличава степента на котлона.
-
Добавят се нарязаната мента, мащерка, мед, сол и сметана.
-
За това време в тенджерата вече трябва да е завряла, затова пастата се изсипва в нея.
-
Когато пастата стане готова се отцежда и се добавят соса и бекона.
-
По желание, преди сервиране се гарнира с малко пармезан, горчица и пресен босилек.