Паста "Примавера"
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. моркови
- 2 бр. тиквички
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. жълти чушки
- 30 мл зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. италианска подправка
- 450 г макарони
- 15 бр. домати чери
- 1/2 ч.ч. пармезан
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 230 С.
-
В дълбока тава за печене се слагат всички зеленчуци, нарязани на ситно, поръсени със зехтина, солта, пипера и подправката. Разбъркват се, за да се покрият отвсякъде. Половината се прехвърлят в друга тава, като и в двете е сложена предварително хартия за печене.
-
Пекат се до омекване на морковите и покафеняване на останалите зеленчуци. Разбъркват се от време на време.
-
През това време се приготвя пастата, вари се за 8 минути. Водата се отцежда, като се остави 1 чаша от нея в пастата.
-
Пастата се слага при зеленчуците. Покрива се с чери доматки, разрязани на половинки, и се слага течност, колкото да се овлажнят съставките. Поръсва се със сол и пипер на вкус.
-
Отгоре се поръсва и с настърган пармезан и се сервира.