Парфе с белтъци
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. яйца
- 260 г захар
- 80 г брашно тип 500
- 500 г студена сладкарска сметана
- 2 бр. яйчен белтък
- 1 с.л. желатин
- 100 г орехови ядки
Начин на приготвяне
-
За блата яйцата се разбиват с 60 г захар. Прибавя се брашното. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в тава, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
-
За крема сметаната се разбива много добре. Постепенно се прибавя захарта, като продължава да се разбива, докато се сгъсти.
-
Прибавят се желатина (предварително накиснат с 1 кафена чашка вода и разтворен на водна баня) и орехите.
-
Може да се добавят различни плодови сиропи или сладка.
-
Сместа се изсипва върху изпечения блат, на който е поставен обръч на тортена форма.
-
Оставя се в хладилника, за да се желира.
-
Отгоре се украсява по желание и се сервира.