Панирани пилешки шницели
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 скилидки чесън
- галета
- олио
- брашно
- сол
- черен пипер
- 2 ч.л. горчица
- 4 броя пилешко филе
- 2 яйца
Начин на приготвяне
-
Филето се измива и подсушава. След това се начуква до желаната дебелина.
-
Яйцето се разбърква добре с горчицата, чесъна, солта и черния пипер.
-
Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето.
-
Оставя се да престои 8 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.
-
В тиган се сипва олио и се сгорещява.
-
Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 4 минути или до златисто-кафява коричка. След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути.
-
Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
-
Поднасят се топли с гарнитура по избор.