Начало > Основни ястия > Панирани пилешки шницели

Панирани пилешки шницели

Панирани пилешки шницели|escape
50
x4
2
50
минути
x4
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Филето се измива и подсушава. След това се начуква до желаната дебелина. 

  2. Яйцето се разбърква добре с горчицата, чесъна, солта и черния пипер. 

  3. Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето. 

  4. Оставя се да престои 8 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.

  5. В тиган се сипва олио и се сгорещява.

  6. Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 4 минути или до златисто-кафява коричка. След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути. 

  7. Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 

  8. Поднасят се топли с гарнитура по избор.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?