Панирани пилешки бутчета с яйца и галета
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. оцет
- 120 мл прясно мляко
- 5 яйца
- 6 бр. пилешки бутчета
- 120 г галета
- олио
Начин на приготвяне
-
Пилешките бутчета се измиват, подсушават и натъркават със сол, черен и червен пипер. Оставят се да "поемат" от подправките за около 15 минути.
-
През това време в купа се разбиват яйцата с прясното мляко. След това се добавя и оцета.
-
Всяко бутче се овалва първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
-
Бутчетата се пържат в силно сгорещено олио.
-
Отцеждат се върху хартиена салфетка и се поднасят с гарнитура по избор.