Панирани лучени кръгчета с брашно и галета
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Брашното, галетата и солта се изсипват в купа.
-
Оформя се кладенче в средата и се изсипва бирата. Добавят се яйцата едно по едно.
-
Разбърква се леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
-
Сместа се оставя да "почине" най-малко 30 минути.
-
Лука се обелва и се нарязва на шайби с дебелина 1 см.
-
Поставят се в дълбока купа и се заливат с прясното мляко.
-
Така потопени шайбите се оставят за 1 час.
-
В дълбок тиган или уок се сипва достатъчно мазнина за пържене. Загрява се добре.
-
Лучените кръгчета се отцеждат и се потапят в бирената каша.
-
Пържат се от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
-
Изпържените лучени кръгчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
-
Сервират се веднага.