Начало > Предястия > Панирани лучени кръгчета с брашно и галета

Панирани лучени кръгчета с брашно и галета

Панирани лучени кръгчета с брашно и галета|escape
80
x4
2
80
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното, галетата и солта се изсипват в купа.

  2. Оформя се кладенче в средата и се изсипва бирата. Добавят се яйцата едно по едно.

  3. Разбърква се леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.

  4. Сместа се оставя да "почине" най-малко 30 минути. 

  5. Лука се обелва и се нарязва на шайби с дебелина 1 см.

  6. Поставят се в дълбока купа и се заливат с прясното мляко.

  7. Така потопени шайбите се оставят за 1 час. 

  8. В дълбок тиган или уок се сипва достатъчно мазнина за пържене. Загрява се добре.

  9. Лучените кръгчета се отцеждат и се потапят в бирената каша.

  10. Пържат се от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.

  11. Изпържените лучени кръгчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 

  12. Сервират се веднага.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?