Панирани бели патладжани
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 патладжана
- 70 корнфлейкс
- 150 г брашно
- 2 яйца
- ч.л. сол
- 700 мл прясно мляко
- олио
- 200 мл бира
Начин на приготвяне
-
Брашното, солта и корнфлейкса се изсипват в купа.
-
Оформя се кладенче в средата и се изсипва бирата. Добавят се яйцата едно по едно.
-
Разбърква се леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
-
Сместа се оставя да "почине" около 20-25 минути.
-
Патладжана се обелва и се нарязва на шайби.
-
Поставят се в дълбока купа и се заливат с прясното мляко. Така потопени шайбите се оставят за 1 час.
-
В дълбок тиган или уок се сипва достатъчно мазнина за пържене, която се загрява добре.
-
Патладжанените кръгчета се отцеждат и се потапят в бирената каша.
-
Пържат се от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
-
Изпържените патладжанени кръгчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират веднага.