Начало > Предястия > Панирани бели патладжани

Панирани бели патладжани

Панирани бели патладжани|escape
90
x2
2
90
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното, солта и корнфлейкса се изсипват в купа.

  2. Оформя се кладенче в средата и се изсипва бирата. Добавят се яйцата едно по едно.

  3. Разбърква се леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.

  4. Сместа се оставя да "почине" около 20-25 минути. 

  5. Патладжана се обелва и се нарязва на шайби.

  6. Поставят се в дълбока купа и се заливат с прясното мляко. Така потопени шайбите се оставят за 1 час. 

  7. В дълбок тиган или уок се сипва достатъчно мазнина за пържене, която се загрява добре.

  8. Патладжанените кръгчета се отцеждат и се потапят в бирената каша.

  9. Пържат се от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.

  10. Изпържените патладжанени кръгчета се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и се сервират веднага.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?