Начало > Основни ястия > Панирана риба в палачинка

Панирана риба в палачинка

Панирана риба в палачинка|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За приготвянето на рибата белтъците се разбиват на пяна. Брашното се смесва с галетата и се разбърква добре.

  2. Рибното филе се посолява, порцира се и се потапя първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци. 

  3. Пържи се в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто. 

  4. За палачинките: Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ванилията.

  5. В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.

  6. За гарнитурата в купа се смесват зелето и магданоза.

  7. Добавят се лимоновия сок, зехтина и сол на вкус, и се разбърква добре.

  8. Авокадото се почиства и нарязва. Добавя се малко лимонов сок.

  9. Във всяка палачинка се поставя от зелевата салата, риба и парче авокадо. 

  10. По желание, преди сервиране се гарнира с лайм. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?