Панирана риба в палачинка
минути
порции
сложност
Съставки
-
за гарнитурата:
- 200 г зеле
- 1 авокадо
- 5 мл лимонов сок
- 2 стръка магданоз
- на вкус
- на вкус
-
За палачинките:
- 150 г брашно
- 250 мл прясно мляко
- 1 с.л. кисело мляко
- 4 яйца
- 1 пак. шушулка ванилия
- 40 г масло
-
за рибата:
- 1 кг бяла риба
- 5 белтъка
- 10 с.л. галета
- 8 с.л. брашно
- сол
Начин на приготвяне
-
За приготвянето на рибата белтъците се разбиват на пяна. Брашното се смесва с галетата и се разбърква добре.
-
Рибното филе се посолява, порцира се и се потапя първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци.
-
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто.
-
За палачинките: Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
За гарнитурата в купа се смесват зелето и магданоза.
-
Добавят се лимоновия сок, зехтина и сол на вкус, и се разбърква добре.
-
Авокадото се почиства и нарязва. Добавя се малко лимонов сок.
-
Във всяка палачинка се поставя от зелевата салата, риба и парче авокадо.
-
По желание, преди сервиране се гарнира с лайм.