Начало > Десерти > Пандишпаново руло с пълнеж от ягоди

Пандишпаново руло с пълнеж от ягоди

Пандишпаново руло с пълнеж от ягоди|escape
50
x12
1
50
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците и яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят. Брашното, солта и ванилията се смесват. Постепенно се добавят към яйчената смес с леко разбъркване.

  2. Маслото се разтопява и охлажда. Сипва се на тънка струя към тестото и леко се разбърква.

  3. Поставя се хартия за печене в тавата от фурната. Сипва се тестото, изравнява се с шпатула и се пече 15 мин в предварително загрята фурна на 180 С.

  4. Изважда се и още топло се завива с помощта на хартията във форма на руло. Когато изстине, леко се разгъва и се намазва с конфитюра. 

  5. На водна баня се стопява шоколад, добавят се 2 с.л. прясно мляко и се разбърква. С тази глазура се залива рулото. 

  6. Вместо конфитюр може да се изполват пресни ягоди. Изчистените ягоди се сваряват с 2 с.л. захар и 1 с.л. вода за 5 минути. Оставя се да изстине и се нанася върху рулото.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?