Пандишпаново руло с пълнеж от ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Жълтъците и яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят. Брашното, солта и ванилията се смесват. Постепенно се добавят към яйчената смес с леко разбъркване.
-
Маслото се разтопява и охлажда. Сипва се на тънка струя към тестото и леко се разбърква.
-
Поставя се хартия за печене в тавата от фурната. Сипва се тестото, изравнява се с шпатула и се пече 15 мин в предварително загрята фурна на 180 С.
-
Изважда се и още топло се завива с помощта на хартията във форма на руло. Когато изстине, леко се разгъва и се намазва с конфитюра.
-
На водна баня се стопява шоколад, добавят се 2 с.л. прясно мляко и се разбърква. С тази глазура се залива рулото.
-
Вместо конфитюр може да се изполват пресни ягоди. Изчистените ягоди се сваряват с 2 с.л. захар и 1 с.л. вода за 5 минути. Оставя се да изстине и се нанася върху рулото.