Начало > Десерти > Панакота с ягодов сос

Панакота с ягодов сос

Панакота с ягодов сос|escape
90
x8
1
90
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджерка се сипват сметаната, прясното мляко, ванилията и 150 г от захарта. Поставят се на котлона при умерена температура, като се разбърква до пълното разтваряне на захарта и се внимава да не кипне сместа.

  2. Желатинът се разтваря в 50 мл студена вода и се оставя да набъбне за около 15 мин.

  3. Когато захарта е напълно разтворена в млечната смес, тенджерката се маха от котлона и в нея се добавя желатинът, разбърква се до разтварянето му. Оставя се да се охлади леко, след което се сипва равномерно в чашки или купички. Прибира се в хладилник за няколко часа да стегне кремът.

  4. През това време се приготвя ягодов сос. Ягодите се почистват и нарязват на парчета и се посипват с останалата захар.

  5. Тиган се поставя на котлона да загрява и в него се добавят ягодите и лимоновият сок, разбърква се и се готвят до получаване на средно-гъст сос, маха се от котлона и се оставя да се охлади.

  6. Преди сервиране, към готовата панакота, се добавя от ягодовия сос и стръкче мента.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?