Начало > Десерти > Панакота с конфитюр от ягоди

Панакота с конфитюр от ягоди

Панакота с конфитюр от ягоди|escape
275
x2
2
275
минути
x2
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Млякото се загрява на котлона заедно със захарта и ванилията, и към него се добавя предварително разтвореният в 4 с.л. студена вода желатин. 

  2. Киселото мляко се разбива добре и се изсипва в голяма купа.

  3. Към него на тънка струя се добавя сместа с прясното мляко, леко поизстинала, и се бърка постоянно. 

  4. Така приготвената смес се изсипва в купички или чаши и се оставя в хладилник да стегне за около 3-4 часа. 

  5. След като се извади от хладилника, купичките се обръщат върху чинии и се поливат с конфитюра от ягоди. По желание може да се гарнира и с малко пресни ягоди.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?