Панакота с конфитюр от ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 10 г желатин
- 6 с.л. пудра захар
- 1 шушулка ванилия
- 300 мл прясно мялко
- 150 мл кисело мляко
- конфитюр от ягоди
Начин на приготвяне
-
Млякото се загрява на котлона заедно със захарта и ванилията, и към него се добавя предварително разтвореният в 4 с.л. студена вода желатин.
-
Киселото мляко се разбива добре и се изсипва в голяма купа.
-
Към него на тънка струя се добавя сместа с прясното мляко, леко поизстинала, и се бърка постоянно.
-
Така приготвената смес се изсипва в купички или чаши и се оставя в хладилник да стегне за около 3-4 часа.
-
След като се извади от хладилника, купичките се обръщат върху чинии и се поливат с конфитюра от ягоди. По желание може да се гарнира и с малко пресни ягоди.