Палачинки с шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
- течен шоколад
- 50 г масло
- 4 яйца
- 10 г шушулка ванилия
- 1 с.л. кисело мляко
- 320 мл прясно мляко
- 220 г брашно
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се пържат от двете страни, до зачервяване на палачинките.
-
Преди поднасянето се намазват с течен шоколад и се навиват на рула или се прегъват на триъгълници. Допълнително може да се гарнират с топка сладолед и малко шоколадов топинг.