Палачинки с пълнозърнесто брашно и боровинки
минути
порции
сложност
Съставки
- 40 г масло
- 1 пак. шушулка ванилия
- 3 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 260 мл прясно мляко
- 80 г пълнозърнесто брашно
- 70 г бяло брашно
- 100 г боровинки
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото, бялото и пълнозърнестото брашно, докато се получи гъста каша.
-
Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
Боровинките се почистват и измиват добре. Прибавят се към сместа и се разбърква внимателно.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
Преди поднасянето, палачинките може да се намажат с мед и/или да се декорират с боровинки.