Палачинки с лешников крем
минути
порции
сложност
Съставки
- лешников крем
- 10 г шушулка ванилия
- 200 г брашно
- 300 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша.
-
Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата по около 1 черпак и се изпържва от двете страни, до зачервяване на палачинките.
-
Преди поднасянето се намазват с лешников крем и се навиват на рула или се прегъват на триъгълници.
-
Допълнително може да се гарнират с топка сладолед и малко шоколадов топинг.