Палачинки с конфитюр от къпини
минути
порции
сложност
Съставки
- конфитюр от къпини
- 1 пак. шушулка ванилия
- 40 г масло
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 280 мл прясно мляко
- 150 г брашно
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша.
-
Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
Преди поднасяне палачинките се намазват с конфитюр от къпини и се навиват на рула или се прегъват на триъгълници.
-
Допълнително може да се гарнират с топка сладолед и малко топинг.