Палачинки с кленов сироп и банани
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 пак. шушулка ванилия
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 300 мл прясно мляко
- 200 г брашно
- 40 г масло
- 4 банана
- 100 мл кленов сироп
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват във висока купа, като постепенно се прибавят млякото и брашното, докато се получи гъста каша. Прибавят се киселото мляко и ванилията.
-
В нагрят, намазан с масло тиган се сипва от кашата - по около 1 черпак и се изпържва от двете страни до зачервяване на палачинките.
-
Във всяка палачинка се поставят банан и малко кленов сироп. Завиват се на рула.
-
По желание, преди сервиране се гарнират с малко шоколадов топинг, листенца мента и се поръсват с пудра захар.