Пай с месо и картофено тесто
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Към телешката кайма се добавят ситно нарязаните пушени гърди, лукът, навлажненият с млякото хляб (без кората), 1 яйце, черен пипер, сол и магданоз.
-
Сместа се омесва и се оставя да престои.
-
Обелените картофи се сварятват в малко количество подсолена вода. След като станат готови, се смачкват с вилица, посоляват се и се добавят половината масло, брашното, другото яйце и черен пипер.
-
Омесва се сравнително твърдо тесто, което се разделя на две.
-
Едната половина се разстила на дъното на намазнена тавичка и върху нея се изсипва месната смес. Покрива се с втората част от картофеното тесто.
-
Отгоре се намазва с останалото разтопено масло.
-
Ястието се пече в загрята фурна до готовност.