Начало > Десерти > Пай с круши

Пай с круши

Пай с круши|escape
95
x8
2
95
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарязаните круши се сваряват заедно със захарта и виното. Нишестето се разтваря със студена вода и се долива като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се добавят ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставя се да се охлади.

  2. Замесва се тесто от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставя се за 1 час в хладилника.

  3. От тестото се разточва кора с дебелина 0.5 см и се оставя настрани малка топка от тестото за приготвяне на лентички за декорация.

  4. Тестото се разстила в намазнена форма за пай, като се покриват и стените. Охладената плънка се изсипва и се покрива с лентичките.

  5. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване).

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?