Пай с череши и ванилия
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 бр. шушулка ванилия
- 1 бр. бакпулвер
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. захар
- 500 г череши
- 5 бр. яйчен жълтък
- 1 с.л. краве кисело мляко
- 1 ч.ч. брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Жълтъците, захарта и олиото се разбиват с миксер докато побелеят.
-
Сипва се киселото мляко. Добавят се брашното с бакпулвера и ванилията. Разбърква се.
-
Сместа се изсипва в тортена форма, покрита с хартия за печене. Слагат се изчистените от костилките череши.
-
Пече се 50 мин в предварително загрята фурна на 190 С.
-
Преди да се сервира се поръсва с пудра захар.