Пай от ананас със сирене бри
минути
порции
сложност
Съставки
-
за масленото тесто:
- 300 г брашно
- 200 г масло
- 1 жълтък
- 60 г пудра захар
- 2 г сол
-
За плънката:
- 2 жълтъка
- 250 г захар
- 1 кг ананас
- 300 г сирене бри
Начин на приготвяне
-
Тестото се омесва, като брашното се пресява и се прави кладенче. Посолява се със солта и се прибавят маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъкът.
-
Меси се до получаването не еднородна и пухкава смес.
-
Поставя се в хладилник за 30 минути.
-
Готовото тесто се полага във форма за пай.
-
За плънката: разбиват се жълтъците и захарта. Ананасът се нарязва на средно големи кубчета, смесва се със захарта и с разбитите жълтъци.
-
Сместа се разпределя равномерно върху тестото.
-
Гарнира се със сирене бри.
-
Пече се в предварително загрята на 170ºС фурна за 40-50 минути.