Начало > Основни ястия > Паеля с миди

Паеля с миди

Паеля с миди|escape
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. патладжани
  • 1 бр. лимон
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 1 щипка сол хималайска
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. куркума
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 бр. моркови
  • 1 бр. чушки чорбаджийски
  • 1 бр. домати
  • 3 ск. чесън стар
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 200 г рагу от сьомга
  • 500 г миди
  • 50 мл вино бяло

Начин на приготвяне

  1. В тиган се загрява зехтина. Запържва се рагуто от сьомга, нарязано на парченца и почистените миди. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се и нарязана на ситно скилидка чесън и се прехвърля в друг съд с капак.

  2. В същия тиган се сотират наситнения лук, морков и чушка. Добавя се пресования чесън и накрая измития ориз. Разбъркват се добре и се налива виното.

  3. Куркумата се изсипва в малко топла вода и се разбърква да се разтвори.

  4. Веднага щом се абсорбира виното от ориза се налива по малко от бульона с куркумата и се добавя нарязания на ивици домат. Накрая се слагат мидите и рибата.

  5. По желание отстрани може да се добавят кръгчета патладжан, предварително изпържени.

  6. Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с капак или алуминиево фолио и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути, докато се поеме цялата течност от ориза.

  7. След като се премахне от котлона, съдът се оставя покрит с домакинска кърпа още 5 минути.

  8. При сервиране се поръсва с лимонов сок и зелени подправки.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?