Паеля с миди
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В тиган се загрява зехтина. Запържва се рагуто от сьомга, нарязано на парченца и почистените миди. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се и нарязана на ситно скилидка чесън и се прехвърля в друг съд с капак.
-
В същия тиган се сотират наситнения лук, морков и чушка. Добавя се пресования чесън и накрая измития ориз. Разбъркват се добре и се налива виното.
-
Куркумата се изсипва в малко топла вода и се разбърква да се разтвори.
-
Веднага щом се абсорбира виното от ориза се налива по малко от бульона с куркумата и се добавя нарязания на ивици домат. Накрая се слагат мидите и рибата.
-
По желание отстрани може да се добавят кръгчета патладжан, предварително изпържени.
-
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с капак или алуминиево фолио и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути, докато се поеме цялата течност от ориза.
-
След като се премахне от котлона, съдът се оставя покрит с домакинска кърпа още 5 минути.
-
При сервиране се поръсва с лимонов сок и зелени подправки.