Ориз Тава пулао (Индия)
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 ч.ч. ориз
- 2 гл. лук кромид стар
- 4 бр. домати
- 3 бр. моркови
- 2 бр. картофи
- 1/2 ч.ч. грах
- 1/2 ч.ч. фасул зелен
- 1 бр. зелени чушки
- 2 бр. люти чушлета
- 2 щипка чесън на прах
- 1 ч.л. кимион
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 к.л. куркума
- 1 к.л. чили
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 стр. кориандър зелен
- 4 с.л. масло
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
В загрят тиган се слагат олиото и маслото. Слага се кимиона и се разбърква, слоага се лука и се разбърква отново. След няколко минути се добавят фасула и чушката, нарязани на ситно. Посолява се на вкус. Разбърква се и се оставя за няколко минути да се сготви.
-
Слагат се чесъна и куркумата и се разбърква. Добавят се доматите и съда се покрива до омекване на доматите. Отнема около 8 минути. Разбърква се. Добавят се лютите чушки, чилито, гарам масалата. Разбърква се.
-
Добавят се картофите, морковите и граха, и се разбърква. Покрива се и се оставя за няколко минути, трябва да са полусурови.
-
Добавят се сварения ориз, кориандър и лимонов сок. По желание може да се добави и малко масло.
-
Разбърква се отново и се сервира.