Начало > Десерти > Ореховки с мая

Ореховки с мая

Ореховки с мая|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и се оставя да втаса.

  2. Белтъците се разбиват на гъст сняг и внимателно се смесват с орехите.

  3. Маслото се разбива на пяна и се смесва с разбитите жълтъци и втасалата мая. Постепенно, при непрекъснато бъркане, се добавя брашното.

  4. Oмесва се тесто, което се накъсва на малки парчета.

  5. В средата на всяко топче се слага по малко от ореховата плънка. Оформят се и се нареждат в намаслена тавичка. Оставят се да втасат.

  6. Сладките се изпичат в силна фурна. Изчаква се да изстинат, след което се потопяват за кратко в хладка вода и се овалват в пудра захар, разбита с ванилията.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?