Ореховки с крем от маскарпоне
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 белтъка
- 120 г пудра захар
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. какао
- 200 г орехи
-
за крема:
- 100 г маскарпоне
- 50 г пудра захар
- 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта.
-
Прибавят се брашното, какаото и нарязаните орехи.
-
С помощта на чаена лъжичка сместа се оформя на топчета в тава, намазана с масло и посипана с брашно.
-
Пече се в умерена фурна.
-
За крема: в купа се смесват маскарпонето и пудрата захар. Разбива се.
-
Добавя се ванилията и се разбърква.
-
С получения крем се слепяват ореховките.