За блата: жълтъците се разбиват на крем с половината захар. С другата половина от захарта се разбиват белтъците на сняг.
Орехите се смилат и се смесват с ванилията и галетата. Постепенно се прибавят към жълтъците. Добавя се внимателно и постепенно белтъчената смес. Разбърква се до хомогенност.
Намаслява се обилно тортена форма и се поръсва с брашно. Сместа се изсипва в нея и се пече в предварително загрята на 170ºС фурна. След като порозовее равномерно, се изважда от фурната и се оставя да изстине напълно. Леко се прокарва нож отстрани на формата, колкото блатът да се отлепи от стените, като се внимава да не се напука.
За крема: сметаната се разбива на сняг. Към нея се прибавят разбитото дулсе де лече и ванилията.
Кремът се изсипва върху блата и се подравнява. Останалата част от крема се запазва за декорация.
Тортата се слага в хладилник да стегне напълно.
За шоколадовия ганаш: сметаната се слага на котлона да се затопли. Маха се от котлона и в нея се натрошава шоколадът. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
Горещият ганаш се изсипва внимателно върху напълно охладената торта и се изравнява. Оставя се да стегне в хладилник.
Отваря се рингът. Тортата се намазва с останалия крем - отстрани и отгоре, с объл нож. Отгоре се разстилат карамелизираните орехи, а по стените на тортата - настърганият шоколад.
От крема с помощта на шприц се правят "розички" и върху всяка се поставя по коктейлна череша.