Начало > Десерти > Орехова торта с ром

Орехова торта с ром

Орехова торта с ром
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Какаото, захарта и прясното мляко се сваряват на крем, който се бърка, докато изстине. Отделно се разбива маслото с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците и изстиналият крем. Всичко се бърка и накрая се прибавя ромът.

  2. От тази смес се отделя 1/3 за намазване на тортата след изпичане.

  3. Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се счуканите орехи и се рабъркват. Двете части се смесват.

  4. Всичко се изсипва в застлана с хартия форма за торти и се пече в умерена фурна.

  5. След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема. Отгоре се украсява с настърган шоколад и ядки.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък