Орехова торта с кафе
минути
порции
сложност
Съставки
- 9 бр. яйца
- 210 г захар
- 100 г шоколад
- 20 г кафе, мляно
- 1/2 щипка карамфил на прах
- 210 ч.ч. орехови ядки смлени
- 200 г краве масло
- 4 бр. яйчен жълтък
- 100 г пудра захар
- 180 мл кафе еспресо
- 1 пак. шушулка ванилия
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват със захарта.
-
Прибавят се стопен шоколад, кафе, карамфил и орехи.
-
Всичко се бърка и се се изсипва в тава. Пече се в умерена фурна до готовност.
-
За крема се смесват жълтъците един по един, кафето на много малки порции и ванилията.
-
Блатът се разрязва на две и между тях се маже с крем. Отгоре и отстрани също се намазва с крем.