Орехов сладкиш с конфитюр
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. орехови ядки
- 1 ч.ч. конфитюр
- 1 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1.50 к.ч. олио
- 2 бр. яйца
- 2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 шепа пудра захар
Начин на приготвяне
-
Яйцата се разбиват с млякото и олиото, размития с малко вода конфитюр и ореховите ядки.
-
Брашното се смесва със содата и ванилията, бърка се и постепенно се прибавят и другите продукти.
-
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно тава.
-
Изпича се в умерена фурна до готовност.
-
След като се изпече, сладкишът се оставя да изстине, нарязва се на правоъгълници или друга форма по желание и се поръсва с пудра захар.